Her kan du følge med i Maskingruppens produktnyheder og hvad der sker i branchen 

 

Hartford på plads hos Rønvig

Rønvig Dental Mfg. A/S i Daugård har aktuelt fået deres Hartford LG50 på plads, hvor fræsecentret skal indgå i egenproduktionen af emner til firmaets dentalprodukter. Maskingruppens Area Sales Manager har aktuelt været forbi Rønvig Dental, som nu løbende kører med deres aktuelt installerede Hartford LG50 CNC-fræscenter.

Den kompakte Hartford skal sikre virksomheden en større fleksibilitet i Egenproduktionen af emner, og er således bestykket med Hartrol Premium 3-styring som standard læser 1350 blokke frem. Styringen er baseret på Mitshibshi M80A. Der er 24 værktøjspladser, spindel med 12.000 omdrejninger/minuttet, understøttet af hovedmotorens 7,5 kiloWatt effekt, luft gennem spindel, 20 bars indvendig køling, GSA CNC 170R fjerde akse-rundbord og Hart Cam-software. Bevægelserne er 520 gange 420 gange 450 millimeter (X/Y/Z), ilgangshastighederne er 30/24 meter/minuttet (X+Y/Z) og arbejdsbordet har en flade på 620 gange 420 millimeter.

Af John Nyberg

Hartford5BC-538 portalfræser

2.000 solgte CNC-drejebænke af TA-serien fremhæver producenten.

Ifølge CMZ, så er TA Series endvidere nu den bedst sælgende produktserie ud af hele virksomhedens udvalg af CNC-drejebænke. Alle maskinmodeller i serien har integrerede spindler, og til alle drevne værktøjer har revolverne en integreret fuldt oliekølet 12.000 rpm motor, hvilket øger præcisionen og reducerer cyklustiden, påpeges det. Populært blandt kunderne er også at tilføje virksomhedens portal-robotløsnig, hvorved både længere og korte batch-kørsler kan automatiseres. TA-serien har hundredvis af forskellige konfigurationsmuligheder, der passer til mange applikationer, understreger producent, hvis maskiner i Danmark forhandles af Maskingruppen A/S.

Af Thore Dam Mortensen

 

Hartford5BC-538 portalfræser

Alsidigt Qineo-fokus hos Cloos

Tyske Cloos er også på plads ved årets pladebearbejdningsevent i Hannover, og demonstrerer her det efterhånden brede og alsidige Qineo-program.

Carl Cloos Schweisstechnik GmbH, der i Danmark er re- præsenteret ved Maskingruppen A/S, er også blandt udstillerne, når det 25. til 28. oktober går løs med EuroBLECH 2022-messen i Hannover. Her vises blandt andet Qineo-produktfamilien frem. Eksempelvis vil der være Live-svejsning med Qineo StarT, der er en MIG- /MAG-løsning for automatiseret svejsning ved selv enkeltstyks-produktion med et godt pris-/ydelsesforhold, understreger Cloos.

I fokus vil også være Qineo NexT, som er High Tech inden for MIG-/MAG-svejsning, opbygget i et modulært system, så det kan tilpasses den enkelte bruger, og til såvel manuel som fuldautomatiseret robotsvejsning. Qineo-porteføljen omfatter også QuesT, som kompletterer de to ovenstående inden for TIG-svejsnning, og er High End når det gælder de højeste krav til svejsekvalitet, understreger den tyske producent. Med på standen er desuden den aktuelt lanceret Qineo-serie af strømforsyninger til svejsemaskinerne.

Af John Nyberg

 

Astes4 fleksibel og fuldautomatiseret sortering

Hos Maskingruppen har man indledt installationerne af de første Mitsubishi-fiberlasere med tilkoblet ASTES4-sorteringsløsninger. Og det med så stor succes, at også eksisteren- de fiberlasere – også af andre fabrikater – vil kunne opnå fordelene, fremhæver den danske forhandler.

ASTES4-sortingsløsninger, som japanerne har overtaget, og derved sikret sig den både fleksible og komplet løsning, der sikrer kontinuitet i produktionen med hensyn til laser, arbejdsbelastning, sortering, stabling og opbevaring.

Ordrerne behandles ligeledes ”intelligent”, uden at forringe effektiv materialebrug – så- ledes ekskluderer ordreplukningsfejl og tid, der går tabt mellem de forskellige procestrin. Alt i alt reducerer det de omkostninger, der ville opstå på grund af manuel håndtering. Og da ASTES4 således er en løsning, der også er anvendelige på ikke-Mitsubishi-maskiner, så det er et produkt, der er gode muligheder i, også ved eksisterende installationer af andet fabrikat, fremhæver Maskingruppen.

 

CMZ passerer en vigtig milepæl

Spanske CMZ markerer, at man netop har leveret hele 2.000 CNC-drejebænke i TA-serien.

For et par år siden indledte Maskingruppen A/S salget af CNC-drejebænke fra spanske CMZ.

Det skete i forlængelse af at producenten selv investerede i at udbygge såvel produktionen som salgs- og servicenetværket, og dermed også række ud til brugere i Danmark, i bestræbelserne på at få flere CMZ-drejebænke ud på markedet, for at tage effektiv spån. 

Missionen er lykkedes så godt- blandt andet drevet af opstarten i Danmark, hvor der nu står CNC-drejebænke og -centre, der dækker alle producentens modelserier – så CMZ har leveret maskine nummer 2.000 i TA-serien.

Maskinen blev bestilt tilbage i juli, og er netop leveret og installeret ved kunden, meddeler producenten.

TA-serien, hvoraf der står en håndfuld i Danmark, leveret af Maskingruppen, fremhæves for sin solide konstruktion og opbygning (boxvanger) og en generel høj kvalitet af de anvendte maskinkomponenter samt at den også er med Fanuc 32iTB IHMI-styringen, som byder på mulighed for at bestille værktøjsholdere og roterende værktøj direkte hos producenterne online.

Af John Nyberg

 

Hartford5BC-538 portalfræser
Hartford5BC-538 portalfræser
Hartford5BC-538 portalfræser

Hartford LG500 til T.M. Industri ApS

En Hartford LG500 fræsemaskine blev i starten af juli leveret af Maskingruppen A/S til T.M. Industri ApS.

Med ønske om at opnå større fleksibilitet ved hasteopgaver, har T.M. Industri ved Hasselager netop ordret en kompakt Hartford LG 500 fræsemaskine hos Maskingruppen, som tilføjes til den eksisterende maskinpark, meddeler Area Sales Manager Nicolaj Søndergaard Pedersen.

Maskinen er bestykket med Hartrol Premium 3 styring, som standard læser 1.350 blokke frem, og er baseret på Mitsubishi M80A CNC-styringen, 24 værktøjspladser, spindel med 12.000 omdrejninger/minuttet, med 7,5 kiloWatt effekt, luft gennem spindel, 20 bars indvendig køling og WiFi-kamera.

Fræsemaskinens bevægelser er 520 gange 420 gange 450 millimeter (X/Y/Z), og den kompakte maskine fylder ikke mere end 2.100 gange 2.250 mm gulvareal.

T.M. Industri modtager maskinen direkte fra Maskingruppens lager, der p.t. også tæller yderligere tre Hartford fræsecentre, dels MVP16, der leveres med 15.0000 spindelomdrejninger/minuttet, ligeledes godt ududrustet. Der er også p.t. en CMZ CNC-drejebænk tilgængelig, model TTL 66 – også tæller yderligere tre styk Hartford LG1000 med gængelig, model TTL 66 T1Y-T2Y med en god bestykning samt en Cosen C420NC båndsav med tågesmørring og kølevandsanlæg, oplyser Nicolaj Søndergaard Pedersen.

 

Af John Nyberg

 

Hartford5BC-538 portalfræser

Hurtigere dæksler med Durma kantpresse

J.E. Junker er godt tilfredse med valget af en Durma-kantpresse, der har øget fleksibiliteten og leveringshastigheden, meddeler dæksel-specialisten.

Sidste år foretog J.E. Junker A/S en forårsrengøring i produktionen i Skibby. Ud røg et par gamle pladesakse og en kantpresse blev sendt på pension, og dagen efter ankom en Durma-kantpresse fra producenten, leveret af den danske forhandler Maskingruppen A/S, som også har stået for installationen. Der er tale om den nyeste model AD-S 30220 som byder på 220 tons bukkekraft til emner på op til tre meter i længden.

Installationen er en del af en optimering af produktionen hos den sjællandske virksomhed, og vil byde ind med fleksibilitet såvel som mulighed for øget leveringshastighed, fremhæver direktør, Søren Krag. Virksomheden er specialiserede i brønddæksler og rendestenskarme til offentlige og private virksomheder med mere end 50 år i branchen og en lang række af projekter i ind- og udland. Dertil er firmaet, ifølge direktøren, en af de få i Danmark, der har egen produktion af brøndgods i smedejern samt 3D-dimensionering som en naturlig del af designprocessen.

 

Blandt andet har Facebooks datacenter i Odense valgt virksomheden som samarbejdspartner, fremhæves det.

Af Thore Dam Mortensen

 

Hartford5BC-538 portalfræser

To 50 kilogram emner med gantryrobot

Spanske CMZ har opgraderet virksomhedens GL-100 portalrobot med dualgribere og øger i den forbindelse løftekapaciteten til op til to emner på 50 kilogram hver.

Dermed tilpasser virksomheden sig kundernes krav om tungere emnebærekapacitet i automationssammenhænge, fremhæves det.

Løsningen tilføjer, i forlængelse af firmaets forskellige typer af emnestablere, dermed kunderne flere muligheder for præcis og adræt emnehåndtering af tungere komponenter.

Specifikt muliggøres fuldautomatisk stabling af 14 roterende paletter, model WS-280 gange 400 gange 14.

Af Tore  Dam Mortensen

 

Hartford5BC-538 portalfræser

ASTES4 HS Advanced-udgave lanceret

ASTES4 HS Advanced-modellen kommer med et patenteret, integreret værktøjsskiftehoved med seks programmerbare værktøjer og i alt fire sorteringshoveder med en kapacitet på op til 100 kilogram pr. hoved.

Endvidere fremhæves Mitsubishi Drive-komponenter, der muliggør problemfri kommunikation mellem styring, servoer og drivsystem, flere brugerdefinerbare konfigurationsindstillinger og kortere afstand mellem plukkehoveder.

Producenten understreger mulighederne med løsning til producenter, der står over for mangel på arbejdskraft og flaskehalse som følge af den øgede produktivitet af fiberlaserskærere ved større emnevolumer.

Den modulære højhastighedssorteringsløsning maksimerer således produktiviteten og effektiviteten af downstream-operationer markant, konstateres det.

Løsningen i kombination med Mitsubishi-fiberlaserskærere forhandles i Danmark af Maskingruppen A/S.

Af Tore  Dam Mortensen

 

Hartford5BC-538 portalfræser

CMZ kørt ind hos Olav Rasmussen

Maskingruppen A/S har aktuelt leveret og installeret den CMZ TA15Y Z640 CNC-drejebænk, som fynske Olav Rasmussen Maskinfabrik A/S i efteråret besluttede sig for. I disse dage er der kursus ved maskinen.

Den CMZ-drejebænk, som Olav Rasmussen Maskinfabrik netop har fået installeret, model TA15Y Z640, skal indgå i produktionen af mindre styk antal, hvor der vil være flere omstillinger dagligt, og er virksomhedens første CMZ.

CNC-drejebænken er  bestykket med: 15 stationers værktøjsveksler, MT-3 pinoldok med integreret leje, Renishaw værktøjsopmåling, 15 Bar indvendigt køling, emnegriber til 220 millimeter i længden og  LNS-stanglader.

Der er også valgt Hainbuch-spændetangsanordning, gennemboring diameter 52 millimeter, Y-akse og roterende værktøj med hele 11,3 kiloAtt og  75 Newtonmeter, samt  12.000 spindelomdrejninger/minuttet.

Maskinen er forsynet med Fanuc 32iTB CNC-styring med 15 tommer Touch-skærm og IHMI, oplyser Maskingruppens Area Sales Manager Nicolaj Søndergaard Pedersen.

Af John Nyberg

 

Hartford5BC-538 portalfræser

CMZ-udvidelse har startet produktionen

Den seneste fabrik i CMZ-porteføljen af produktionssteder, døbt Neoprec, er nu i gang, meddeler CNC-maskinproducenten.

Spanske CMZ’s bearbejdningssite Neoprec med over 8.000 kvadratmeter areal under tag er således begyndt at levere komponenter til værdikæden.

CNC-drejebænksspecialisten færdiggjorde for et par måneder siden anlægsarbejdet og montagen af det spåntagende maskineri, der eksempelvis byder på mulighed for ubemandet produktion i 48 timer.

Målet er nu at nå op i ‘marchhastighed’, så virksomheden om fem år kan nå målet om samlet at levere over 800 drejebænke om året, konstateres det.

Af Thore Dam Mortensen

Hartford5BC-538 portalfræser

Durma-kantpresse til Dueholm

Maskingruppen A/S indleder 2022 med at levere en Durma-kantpresse, model AD-S 30220, til Dueholm Technology A/S ved Hovedgård.

Dueholm Technology ved Hovedgård har netop fået leveret en kantpresse, model Durma AD-S 30220, som nu indkøres af Maskingruppen, og fremadrettet sikrer virksomheden højere fleksibilitet til at bukke stadig mere komplekse opgaver.

Durma AD-S 30220 er, som navnet beskriver en 220 tons-kantpresser, der kan bukke emner op til 3.000 millimeters længde.

Area Sales Manager Nicolaj Søndergaard Pedersen, Maskingruppen, oplyser endvidere, at
kantpressen er udstyret med et syv-akset bagstop med X-vandring på 650 millimeter samt funktionen Delta X, der giver mulighed for at flytte det ene bagstop +/- 125 millimeter.

Der er samtidig monteret laser-bukkelinje for at give større fleksibilitet, understreger Nicolaj Søndergaard Pedersen.

Durma-kantpressen er desuden udstyret med en Delem DA-66T CNC-styring

Efter levering er installationen straks påbegyndt, og en af de nærmeste dage afleveres maskinen endeligt til Dueholm Technologys Roald Poulsen og det øvrige team, efter endt indkøring, efter at den er bugseret på plads med assistance fra Bøjes Kran- & Maskintransport, oplyser Maskingruppens Nicolaj Søndergaard Pedersen.

Af John Nyberg

Hartford5BC-538 portalfræser

Stor Hartford under opstilling i Odense

Teknikere fra både Hartford selv, og den danske forhandler Maskingruppen såvel som kran- og håndteringspersonalet fra Bøjes Kran- & Maskintransport er i færd med at montere den Hartford 5BC-538 portalfræser, som AM Tooling A/S har valgt at investere i.

Den store Hartford-maskine, som AM Tooling tidligere på året lagde billet ind på, er nu ankommet til Odense-virksomheden. Godt nok ikke i én container, for med et arbejdsplan på 5 gange 3 gange 1,2 meter og samlet 61 tons egenvægt, så kræver det mere, at få den fra Taiwan til Odense.

Lokalt får leverandøren, Maskingruppen, assistance af Bøjes Kran- & Maskintransport, der i takt med at elementerne bliver løftet på plads kan afslutte deres del af CNC-fræsemaskinen, der har et areal på cirka 140 kvadratmeter.

Herfra er det så Hartfords udsendte, som i samarbejde med Maskingruppens serviceteknikere, kan tage over, og indkøre den fuldt fem-aksede portalfræser, der leveres med Heidenhain 640 CNC-styring, og fræsespindlen er udrustet med HSK-100 samt 12.000 spindelomdrejninger/minuttet.

Andre features er Hartfords system til køling gennem spindlen, CTS på 25 bar, værktøjsmagasin med plads til 120 styk samt en værktøjslængde på op til 450 millimeter.

AM Tooling har fået bygget til, og den fem-aksede fræsemaskine har således fået en fremtrædende placering i firmaets ekstra produktionshal.

Af John Nyberg

Hartford5BC-538 portalfræser

Mitsubishi-laser til Sleipner Mechanical

Sleipner Mechanical A/S, Nørresundby, har fået installeret og indkørt en fire kiloWatt Mitsubishi-fiberlaserskærer med tilhørende automationsløsning, meddeler den danske forhandler Maskingruppen A/S.

Schleipner Mechanical har aktuelt investeret i en Mitsubishi ML3015GX-F40-fiiberlaserskærer med en tilhørende automationsløsning.

Det oplyser Maskingruppens Technical Manager Lasse Samuel Pedersen, der har stået for sparringen med Nørresundby-virksomheden i forbindelse med investeringen. Inden længe indkøres også en softwareupdate til deres netop tilføjede Durma AD-SERVO 30175-kantpresse, så det hele taler sammen med firmaets Libellula-softwareløsning.

Sleipner Mechanical har i dag målrettet produktionen mod maskinbyggere inden for proces- og levnedsmiddelindustrierne, samt offshoresektoren på dansk og norsk sokkel.

Maskininvesteringerne lægger sig til firmaets speciale inden for svejseteknologier og andre metalbearbejdningsteknologier. Blandt andet tilbydes fuld sporbarhed som dokumentation på emnerne.

Af Thore Dam Mortensen

To CMZ’er på vej til Cimbria

Maskingruppen A/S’ salgskonsulent Nicolaj Søndergaard Pedersen rundede sidste uge af med meddelelsen om, at virksomhedens løsning, med to CMZ CNC-drejebænke, er blevet valgt som Cimbrias næste investering.

Cimbria og Maskingruppen har aktuelt indgået en aftale om levering af to CMZ-drejebænke til Thisted-virksomheden, hvor de skal erstatte to ældre i produktionen.

Valget er faldet på dels en CMZ TD35Y-3200, for en Z-akse på 3.200 millimeter og en CMZ TD30Y-Z1350.

Begge maskiner leveres udstyret med SWM, fuld programmerbar brille og Follow Rest-funktion såvel som maskinerne begge er med glaslinialer på alle akser og Y-akse samt roterende med hele 12.000 spindelomdrejninger/minuttet understøttet af 13 kiloWatt og 105 Newtonmeter-udvekslinger på motorerne.

Begge Maskiner er udstyret med Fanuc 32iTB Med 15 tommer Touch-skærm samt IHMI.

Af John Nyberg

Messe-udmærkelse til Astes4 SA

Mitsubishis Astes4 SA-sorteringsløsning blev tirsdag, på åbningsdagen af årets store pladebearbejdningsbegivenhed i Stuttgart, belønnet med en Blechexpo Award Short List-udmærkelse i kategorien Separation And Connection Technology.

En større delegation fra den danske forhandler af Mitsubishis laserskæreløsninger og tilhørende udstyr Maskingruppen A/S var tirsdag på plads i det sydtyske.

De kunne her fejre, at det japanske fabrikat fik en udmærkelse fra messearrangørerne for sorteringsløsningen ASTES4 SA integreret med SORTPRO-softwaren for en høj automatiseringsgrad ved robot-emnepluk fra producentens fiberlaserskære-løsninger.

Ifølge teknisk chef hos Maskingruppen, Lasse S. Pedersen, så bør branchefolk, der er interesserede i at højne automationsgraden i produktionen, ikke mindst se på ASTES4-løsningen på grund af den simple programmering, der med fire enkle trin sørger for lasereksekvering og pluk af emner til dedikerede paller.

Dette blev også kommunikeret som en del af begrundelsen for udmærkelsen, som nu kan hænge på den japanske maskinproducents stand resten af messen, der slutter fredag kl 17.00.

Af Thore Dam Mortensen

Cloos klar med Schweisstec-liveprogram

Traditionen tro byder tyske Cloos på et større live-program af events under årets Schweisstec-messe, der løber af stablen i Hal 7 i Stuttgart parallelt med BlechExpo-messen, der har start tirsdag og løber til og med 29. oktober.

På Schweisstec-messen, 26. til 29. oktober, vil den tyske svejsemaskinproducent Cloos ikke mindst præsentere mulighederne med den manuelle QINEO-svejsemaskinportefølje.

Cloos, der ligeledes er specialister i svejseautomtionsløsninger, vil herefter foretage live-robotseancer med svejsemetoderne Fine Weld og MoTion Weld.

Derpå demonstrerer producenten aktuelle muligheder for svejsesøminspektion med den seneste sensorteknologi, såvel som digitaliseringstiltag med C-Gate IoT-platformen.

Det bliver også til et event med offline-programming med softwaren RoboPlan.

Endelig rundes der af med en demonstration af konceptet ‘Simple welding at the touch of a button’ med QIROX IRPS.

Cloos-maskiner er i Danmark repræsenteret af Maskingruppen A/S, der også er tilstede på messen med danske repræsentanter, som også dækker standene for virksomhedens øvige fabrikater på BlechExpo 2021-messen.

Af Thore Dam Mortensen

Durma-fiberlaser med 15 kiloWatt

BlechExpo 2021-aktuelle Durma er i færd med at levere den hidtil største og kraftigste tyrkiske fiberlaser, oplyser producenten, forud for messedeltagelsen.

I et aktuelt Newsletter fra durmazlar makina, der står bag produktnavnet Durma, som i Danmark er repræsenteret ved Maskingruppen A/S, lanceres den hidtil største fiberlaser i producentens program, ja faktisk den hidtil største fiberlaser fra Tyrkiet, oplyser producenten.

Det er en Durma HD-F 14030 med 15 kiloWatt-fiberlaserkilde, som i løbet af november måned skal leveres hos en kunde i Polen, hvor kravet har været, at maskinen skal kunne håndtere pladeemner op til 14 gange 3 meter og i op til 40 millimeters tykkelse. Skærehovedet kan bevæges +/- 45 grader.

Bordet kan belastes med plader på op til 10 tons og ilgangshastighederne, der medvirker til den hurtigere laserskæring er på hele 120 meter/minutter i X- og Y-retningerne.

Positioneringsnøjagtigheden er mindre end +/- 0,1 millimeter og det samme gælder for repeterbarheden. Som nævnt kan der skæres i pladetykkelser helt op til 40 millimeter, når det gælder stål, rustfrit og aluminium, mens det i kobber er op til 15 millimeter og i messing op til 20 millimeter, oplyser Durma.

Både Durma, og den danske forhandler Maskingruppen, er tilstede i Stuttgart i dagene 26. til 29. oktober, når der holdes BlechExpo 2021, og dem samtidige Schweisstec 2021.

Maskinen til den polske kunde leveres med Siemens-hovedkomponenter, herunder CNC-styringen Sinumerik 840D-SL og 19 tommer touch-skærm.

Af John Nyberg

Mitsubishi demonstrerer 10 kiloWatt

De første Mitsubishi-fiberlasere med tilkoblet ASTES4-sorteringsløsninger er kommet på plads hos danske virksomheder. På næste uges BlechExpo-messe i Stuttgart præsenteres så en 10 kilowatts-løsning.

Når Mitsubishi Electric tager imod besøgende på standen fra den den 26. til 29. oktober vil en 10 kiloWatt GX-F-fiberlaserløsning blive demonstreret.

Arbejdet med at stille standen op er godt i gang, hvor eksempelvis den tilhørende/integrerede ASTES4 SA-automation nu er på plads, fremhæver producenten aktuelt i en opdatering fra Stuttgart-messehallerne.

Virksomheden fremhæver endvidere et set-up, det som en af de meste avancerede pladelaserløsninger demonstreres på messen i det tyske i år.

Den danske forhandler Maskingruppen A/S er også med på messen for at tage imod interesserede danske besøgende, oplyser salgschef, Erik Rosenstand, forud for BlechExpo, der holdes 26. til 29. oktober i det moderne messecenter i Stuttgart, der nærmest er placeret i forlængelse af ankomsthallen i lufthavnen. Der kan bookes tid til en demonstration på tlf. 8645 3400.

Af Thore Dam Mortensen

CMZ til Olav Rasmussen Maskinfabrik

Olav Rasmussen Maskinfabrik har i forlængelse af øget behov været på udkig efter yderligere en CNC-drejebænk, og valget blev denne gang en CMZ TA15Y Z640, som også bliver virksomhedens første CMZ.

Area Sales Manager Nicolaj Søndergaard Pedersen, Maskingruppen A/S, har aktuelt modtaget slutseddel på en CMZ TA15Y Z640 fra fynske Olav Rasmussen Maskinfabrik A/S ved Ullerslev.

Maskinen skal bestykkes 15 stationers værktøjsveksler, MT-3 pinoldok med integrerede lejer, Renishaw værktøjsopmåling, 15 Bars indvendig køling, emnegriber til diameter 82/220 millimeter, stanglader-interface samt Hainbuch spændetangsanordning.

Maskinen kan dreje emner op til diameter 402 millimeter samt 640 millimeter i længden, diameter 52 millimeter i gennemboring og er forsynet med Y-akse samt roterende værktøj med hele 11,3 kiloWatt og 75 Newtonmeter i udveksling samt spindel for hele 12.0000 omdrejninger/minuttet.

Maskinen er på styringssiden udstyret med en Fanuc 32iTB med 15 tommer touchskærm og IHMI.

Af John Nyberg

Hartford på plads hos Schnoor Plast

Hos Schnoor Plast Danmark ved Hobro er en Hartford LG500 CNC-fræsemaskine nu på plads, hvor den har afløst to udtjente fræsecentre, og fremadrettet vil indgå i fremstillingen af elektroder og formværktøj.

Maskingruppens Area Sales Manager Nicolaj Søndergaard Pedersen og teknikere fra maskinleverandøren har nu afsluttet installationen af Schnoor-plasts Hartford LG 500-fræser, som herefter skal indkøres i virksomhedens produktion, hvor den kompakte Hartford afløser to udtjente maskiner.

Maskinen er blandt andet bestykket med Hartrol Premium-styring, med 15 tommer touch-skærm, der som standard læser 1.350 blokke frem, og er baseret på en Mitsubishi M80A CNC-styring.

Der er 24 værktøjspladser i magasinet og maskinen er forsynet med 12.000 spindelomdrejninger/minuttet, luft gennem spindel, 20 bars indvendig køling med ekstern tank og papirfilter samt Renishaw værktøjs- og emneopmåling.

Bevægelserne er 520 gange 420 gange 450 millimeter (X/Y/Z) og ilgangshastighederne 40/32 meter/minuttet (X/Y/Z).

Af John Nyberg

Dueholm Technology vælger Durma AD-S 30220

Dueholm Technology ved Hovedgaard udvider bukkekapaciteten. Valget er i den forbindelse faldet på en Durma AD-S 30220-kantpresse, som Maskingruppen A/S skal levere.

En Durma AD-S 30220-kantpresse er på vej til Dueholm Technology, meddeler Area Sales Manager Nicolaj Søndergaard Pedersen, Maskingruppen.

Da bukkekapaciteten efterhånden var flaskehalsen hos Dueholm Technology gik virksomheden på jagt efter yderligere en kantpresse, så de kunne følge med den stigende efterspørgsel.

Valget blev en kantpresse, der kan tage emner op til 3.050 millimeter i længden og leverer 220 tons tryk.

Durma AD-S 30220 er udstyret med Delem 66-T-styring der kan arbejde sammen med virksomhedens laser, DXF-converter til indlæsning af filer direkte på styringen, syv akser: Y1, Y2, R, Z1, Z2, X-bevægelsen er på 650 millimeter & Delta X plus/minus 125 millimeter. Hertil er maskinen forsynet med laser-bukkelinje og motoriseret bombering, fastslår Nicolaj Søndergaard Pedersen, der glæder sig til at levere kantpressen.

Af John Nyberg

CMZ lancerer dobbeltspindel TTS-serie

Spanske CMZ udvider nu sortimentet af multitasking-maskiner med TTS-serien af dobbeltspindlede CNC-drejebænke, meddeler maskinproducenten.

Med TTS-serien kommer CMZ med yderligere muligheder for brugere af multitasking CNC-drejebænke, der er specielt designet til højeffektiv produktion med stangladning.

Endvidere er der tale om den nu mindste drejebænk i CNC-maskinproducentens produktsortiment, der i Danmark forhandles af Maskingruppen A/S.

Præcision og pålidelighed er kendetegn for maskinen, og den vurderes oplagt for emner til industrier som medicinproduktion og mere generel bearbejdning med særlig fokus på korte cyklustider, fremhæves det.

Blandt maskinens features er et fravær af bæltedrev, fremføring med 30 meter i minuttet, motordrevet oliekølet revolver med 12.000 rpm. og mulighed for to revolvere med mere.

Af Thore Dam Mortensen