Yderligere millionordrer til ECM

16/08-2013

Artikel fra Teknovation 


Ligesom 2012 endte med yderligere millionordrer er 2013 også indledt med flere af slagsen hos ECM Industries, som samtidig har investeret i maskiner til både spåntagende bearbejdning såvel som i pladeafgratning.

ECM industries A/S i Øster Starup ved Egtved har haft ikke mindre end en fantastisk start på 2013. Ud over en rekordstor ordrebog ved årsskiftet er der i den første måned kommet yderligere et tocifret millionbeløb til ordrebogen. Blandt andet på mere end 55.000 drejeemner skal nu ud af døren. 

Derfor har virksomheden også gennemført 3 aktuelle maskininvesteringer, så kapaciteten ikke mindst inden for spåntagende bearbejdning er kraftigt udvidet.

Største investering er i et Victor CNC-drejecenter med sub-, stang- og Y-akse. Så nu er det muligt at fremføre diameter 75 millimeter. På drejebænken, der er leveret af Maskingruppen Spån, er der monteret en kraftig FMB 75/10-4000-lader, mens Toolpart har stået for den
kraftige bestykning af maskinen. 

Derudover har virksomheden investeret i et CNC-bearbejdningscenter til de mindre og mellemstore opgaver. centret er leveret af Flextek, og er udstyret med en BT40- konus for ekstra stabilitet, værktøjsopmåling, 10.000 omdrejninger/minuttet, indvendig køling med luft og vand. Derudover er der monteret firmaets eget High Speed-plan til lynhurtigt omstilling ligesom Toolpart også her har stået for bestykningen.

Sidste investering i denne omgang er en Timesaverspladeafgrater med en effektiv emnebredde på 900 millimeter, og er leveret af KN Machines. Pladeafgratningen foregår med Fiberbrush
Technology med vandkøling. Det gør at afgratningen bliver fin, samtidigt med at Atex-udsugningskravet til afgratning af aluminium forsvinder.

Investeringerne er sket sideløbende med den stigendeefterspørgsel på fleksibilitet, kvalitet og lav Leadtime, fremhæver ECM Industries.
tdm