Hartford-fræser på vej til Aleks Steen
Aleks Steen ApS står foran udskiftning af en CNC-fræsemaskine. Og som erstatning er denne gang valgt en Hartford HCMC1682, der skal leveres af Maskingruppen A/S.

 

Maskingruppens salgskonsulent Nicolaj Søndergaard Pedersen har aktuelt indgået aftale om levering af et Hartford-fræsecenter, model HCMC 1682, til Aleks Steen ved Skanderborg.

Der er tale om en maskine med kraftige boxvanger og et arbejdsområde på hele 1.600 gange 820 gange 660 millimeter (X/Y/Z) samt 26 kiloWatt på hovedspindlen, med en udveklsling på 670 Newtonmeter, der kan drive BBT50+spindlen med op til 6.000 omdrejninger/minuttet.

 

I værktøjsveksleren er der 32 pladser, og maskinen kan nemt tage emner op til 2.200 kilogram, ligesom den leveres med 20 bars-køling og luft gemmen spindel samt forberedt for fjerde akse. Med maskinen følger også stor seperat kølevandstank med papirfilter og den brugervenlige Hartrol plus 1 CNC-styring, der er bygget på Mitsubishi’s M830W-styring med Hartfords egen brugerflade, og således er 95 procent Fanuc-konvertibel, og kan stiles om til Fanuc-brugerflade ligesom filer kan overføres fra Fanuc.

 

Med maskinen følger desuden Hartrol Cam-software, der kan lave DXF-filer direkte om til et program på maskinen, da brugeren har adgang til Cam-software på styringen, kan man lave sit næste program mens maskinen kører. Hartrol plus 1 læser 2.700 linjer frem. Med er også kamera- og alarmsupport, så brugeren får en alarm ved fejl eller færdigt program ligesom man kan overvåge processen Via en App fra Smartphones, Tablets eller PC.

 

Af: John Nyberg