Fleksibel Hartford-fræser til Budweg
Maskingruppen A/S´ seneste tilføjelse til programmet er taiwanesiske Hartford, og introduktionen markerer firmaet med et salg af en fleksibel Hartford-fræser, model LG 1000, til Budweg Caliber A/S.

 

Det er startet godt for Maskingruppen efter at virksomheden i februar har overtaget forhandlingen af Hartford CNC i Danmark.

Fynske Budweg Caliper har nemlig aktuelt besluttet sig for, at investere i en Hartford LG 1000 med rundbord, så de får en fleksibel fræsemaskine til at løse de forskellige opgaver i produktionen, fremhæver Maskingruppens salgskonsulent Nicolaj S. Pedersen, der ser frem til at maskinen kommer til Danmark i uge 17.

LG 1000 er kendetegnet ved en X-akse på 1.000 millimeter, og 510 millimeter i Y samt 630 millimeter i Z. Masken er udstyret med 24 værktøjspladser, Hartrol Plus 2-styring med 19 tommer-skærm, 12.000 spindelomdrejninger/minuttet med oliekølet spindel, understøttet af 11. kiloWatt, 20 bars indvendig køling, inklusive papir filter, luft gennem spindel, overvågning med kamera og App-funktion, Wi-Fi, HartCAM-/DXF-Converter, interface til fjerde og femte akse samt probe- og værktøjsopmåling.

Hartrol Plus 2-styringen er bygget på Mitsubishis CNC-styring med Hartfords egen brugerflade, og er således 98 procent Fanuc-konvertibel, kan stiles om til Fanuc-brugeoverflade og filer kan overføres direkte fra Fanuc. Hartrol Cam-software kan lave DXF filer direkte om til et program på maskinen. Brugeren har således Cam-softwaren på styringen, så man kan lave sit næste program mens maskinen kører. Hartrol Plus 2 kan læse op til 2.700 linjer frem. Kamera- og alarm-support giver brugeren en alarm ved fejl eller færdigt program, ligesom man kan overvåge processen. Dialog-programmering er standard i 19 tommer-styringen.

 

Af John Nyberg