Fiberlaseren trækker kunder til

16/08-2013

Artikel fra Teknovation nr. 4, 2013:
Af Michael Peis
peis@teknovation.dk


Via Maskingruppen har Uni Makers anskaffet en Prima Power Platinofiberlaser, der betyder et stort løft for pladebearbejdningen hos den østjyske underleverandør.

Med investeringen i et fiberlaserskæreanlæg har Uni Makers i Gramrode ved Juelsminde markant styrket sit potentiale som underleverandør. De nye muligheder for at skære alle former for produkter i tyndplade er allerede opdaget af firmaets eksisterende kunder, der er begyndt at lægge ordrer ind på fiberlaseren.

Virksomheden er grundlagt i 1987 og har gennem årene udviklet sig som en bredt funderet underleverandør. Produktionsarealet på 2.000 kvadratmeter, er indrettet til pladebearbejdning, svejsning og montage. Emnerne er et bredt udvalg af kabinetter, chassiser, lamper, svejste stålkonstruktioner, stålindlæg til plastemner og meget andet.

”Vi fremstiller mange forskellige ting, hvor der ligger mange konkurrencemæssige fordele for os i at have laserskæring her i huset. Derfor overvejede vi en overgang at investere i en CO2-laser. Men vi valgte fiberlaseren, der er en ny spændende teknologi,” fortæller direktør for Uni Makers, Poul Germansen, og tilføjer:
”En af fordelene ved fiberlaseren frem for en CO2-laser er, at man kan skære i blanke materialer som eksempelvis kobber og messing. Det er vigtigt for bredden i vores produktion. Vi har ikke haft laserskæring før. Det har vi nu, og det betyder et stort løft for vores konkurrenceevne.”

KAN SENERE AUTOMATISERES
Fiberlaseren hos Uni Makers er en Prima Power Platino, som er leveret af Maskingruppen og sat i drift i februar. Den er udstyret med en 3 kilowatt IPG-laserkilde. Skærebordet på 1.500x3.000 millimeter har fuld adgang fra tre sider. Maskinen skærer alle egnede materialetyper og godstykkelser med en linse.

Fiberlaseren er installeret og forberedt til, at den senere kan opgraderes til automatisk drift. Der er flere grader af muligheder for ubemandet produktion på laseren. Derfor kan fiberlaseren blandt andet udstyres med op til 12 dyser og automatisk dyseskift som betingelse for, at anlægget ubemandet kan skære et bredt spænd af opgavetyper.

Styringen på maskinen er meget brugervenlig og med nogle gode hjælpeværktøjer til operatøren. Eksempelvis ligger der to væsentlige funktioner i softwarens nesting-funktion: For det første bliver alle former for emner fordelt ind på pladen i et skæremønster, hvor pladen udnyttes optimalt med mindst muligt spild.

FORVENTNINGER INDFRIET
Som den anden væsentlige ting i nesting-funktionen kan operatøren hente et skæreprogram frem ude ved maskinen. Herfra kan han hurtigt udvælge nogle givne emner, der er lagt ud i et ”nest” og skære nogle ekstra stykker, hvis der opstår mangel. Operatøren skal således ikke bruges tid på at lave et helt nyt program for at skære nogle få emner.

Siden fiberlaseren blev sat i drift, har Uni Makers ikke være ude for at lave opsøgende arbejde for at sælge kapaciteten. Men nu er indkøringen helt på plads. Dermed er virksomheden klar til at gå ud på markedet for fuld styrke med den nye maskine, som også forventes at skabe synergi for den øvrige produktion på stedet.

”Erfaringerne med maskinen er absolut gode. Både skærehastigheden og kvaliteten lever fuldt op til vores forventninger. Den skærer meget hurtigt i tynde materialer og selv i de tykkere materialer bliver skærekanterne meget flotte,” fastslår Poul Germansen.

GENNEMBRUD FOR FIBERLASER
”Mange kunder møder os med den opfattelse, at fiberlasere er meget dyrere end CO2-lasere. Men hos den italienske producent Prima Industrie, har man bevist valgt, at deres maskiner skal ligge på samme prisniveau for de to teknologier for at vinde markedsandele på fiberlasere,” siger chefkonsulent Lars Bogner fra Maskingruppen, der er dansk forhandler af de italienske maskiner.

Efter nogle år med en afventende holdning overfor fiberlasere, oplever Maskingruppen nu en stærkt stigende interesse i industrien for den driftsbesparende teknologi, der også skærer i blanke materialer. Derfor vil der i løbet af de kommende år blive opstillet flere og flere fiberlasere hos danske virksomheder på bekostning af C02-lasere fastslår Lars Bogner.

Med til at fremme efterspørgslen netop nu skyldes følgerne efter finanskrisen i 2008. I de følgende år har mange virksomheder været tilbageholdende med at kaste sig ud i større investeringerne for lige at se tiden an. 

I samme periode har de derfor måtte bruge en del penge på at vedligeholde deres eksisterende CO2-lasere. Derfor er der nu en del virksomheder, som overvejer at skifte til fiberlasere. Det er en mere besparende teknologi, som også er billigere at vedligeholde, fastslår Lars Bogner.

”Men før man investerer i en fiberlaser, er det vigtigt at analysere sit behov. Hovedparten af skærearbejdet i Danmark foregår i tynde godstykkelser op til seks mm. Det betyder, at hvis man investerer i CO2-lasere med kraftige laserkilder, der egner sig til tykke materialer, så er det i de godstykkelser, man er konkurrencedygtig og ikke i de tyndere materialer,” slutter Lars Bogner.